آقای براون گفت که هنوز عواملی که منجر به بروز حادثه قندهار شد، مشخص نیست
وکیل مدافع سرباز آمریکایی که متهم به کشتن شانزده غیرنظامی در افغانستان است، برای اولین بار با موکل خود در یک زندان نظامی در آمریکا دیدار کرده است.
جان هنری براون، وکیل مدافع سرشناس آمریکایی، ملاقات سه ساعته خود با رابرت بیلز، سرباز متهم را "احساساتی" توصیف کرد.
تیراندازی این سرباز آمریکایی به غیرنظامیان در ولسوالی پنجوایی ولایت قندهار که منجر به کشته شدن شانزده غیرنظامی، به شمول کودکان و زنان شد، روابط حکومت افغانستان را متحد اصلی اش - آمریکا - تحت تاثیر قرار داده است.
رابرت بیلز که سی و هشت سال دارد، از زمان انتقالش از افغانستان به آمریکا، در یک سلول انفرادی نگهداری می شود و مقامات آمریکایی تعهد کرده اند که روند محاکمه این سرباز شفاف خواهد بود.
این سرباز، تنها فرد متهم به کشتار غیرنظامیان در قندهار است که در بازداشت بسر می برد. با این حال، دولت افغانستان بارها تاکید کرده است که در این حادثه، بیشتر از یک سرباز آمریکایی دخیل بوده است.
حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان که اخیرا با بزرگان ولایت قندهار در کابل دیدن کرد، به بی بی سی گفت که براساس شواهد و اظهارات شاهدان عینی، نسبت به اینکه این حمله از سوی تنها یک سرباز صورت گرفته باشد، تردید وجود دارد.
گزارشها می رساند که شماری از غیرنظامیان پس از آنکه در ساعات اولیه بامداد در خانه هایشان به ضرب گلوله کشته شدند، در یک اتاق به آتش کشیده شدند.
'کاملا متفاوت'
این سرباز متهم به کشتن شانزده غیرنظامی در قندهار است
جان هنری براون، وکیل مدافع سرباز متهم پس از دیدارش با او به خبرنگاران گفت: "در مورد آنچه که در افغانستان اتفاق می افتد، شما هم می خوانید، من هم می خوانم، اما آنچه را که از زبان کسی که عملا در آنچه حضور داشته می شنویم، کاملا متفاوت است."
آقای براون گفت که انتظار می رود یک بار دیگر نیز بزودی با موکل خود دیدار کند.
او با انتشار یک اعلامیه گفته است: "هنوز بسیار زود است که مشخص کنیم چه عواملی باعث بروز این حادثه (کشتار غیرنظامیان در قندهار) شده است."
آقای براون پیشتر گفته بود که موکل او برای ادامه خدمت سربازی در افغانستان آماده نبوده است چون به گفته او، در ماموریت های قبلی خود جراحات زیادی برداشته بود.
وزارت دفاع آمریکا گفته است که اگر اتهامات علیه این سرباز ثابت شود، می تواند با مجازات مرگ روبرو باشد.
این گونه محاکم، می تواند تا چندین سال به طول بکشد؛ در حالی که افغانها خواستار پیگیری فوری پرونده این سرباز هستند.